In Memoriam

 

Pastorul NELU CANDREANU – fondatorul si presedintele fundatiei noastre, a plecat sa-si intalneasca Stapanul pe care L-a slujit timp de peste 20 ani cu atata daruire, pasiune si credinciosie.  

Luni dimineata (27.02.2012), in jurul orelor 2, bunul Dumnezeu a pus capat suferintei groaznice prin care a trecut in ultimii ani de viata datorita cancerului. Chiar daca un astfel de eveniment este dureros si genereaza durere si lacrimi, credem ca aceasta a fost in totalitate voia lui Dumnezeu. Plecarea sa timpurie dintre noi, a fost un soc pentru foarte multa lume care l-au cunoscut personal pe presedintele fundatiei noastre, fr. pastor Nelu Candreanu.

S-a nascut in anul 1962, intr-o familie de oameni modesti dar cu frica de Dumnezeu. O parte din copilarie a petrecut-o in satul Negreni, judetul Botosani iar ulterior in municipiul Botosani, datorita venirii familiei la oras. In permanenta parintii i-au oferit un model practic de slujire si de credinta, fapt care a condus la intoarcerea sa la Domnul inca din frageda copilarie. Marturia in apa botezului a fost un motiv deosebit de bucurie pentru intreaga familie.

Dupa terminarea studiilor, a cunoscut-o pe cea care urma sa-i devina sotie si partenera de viata, Tatiana Hreniuc iar bunul Dumnezeu a binecuvantat familia lor cu 5 copii: Danut, Andrei, Ioana, Beniamin si Emanuel. Ne rugam bunului Dumnezeu sa binecuvinteze familia indurerata si sa le daruiasca putere si intelepciune de sus pentru a trece alaturi de El prin aceasta incercare grea ingaduita de Cel Preainalt in vietile lor.

In urma cu 22 ani, prin harul Domnului, biserica crestina baptista din Calafindesti, judetul Suceava l-a invitat sa slujeasca in calitate de pastor al bisericii mai sus amintita. In tot acest timp, a cautat sa slujeasca Domnului cu credinciosie si scumpatate iar lucrarea lui Dumnezeu in zona aceasta a cunoscut o dezvoltare frumoasa. Exista zeci de suflete care s-au intors la Domnul prin slujirea si daruirea acestui slujitor credincios al lui Dumnezeu.

Pe langa lucrarea spirituala, Fr. Nelu Candreanu s-a implicat si in diferite activitati de ordin social. Alaturi de partenerul si prietenul sau din Olanda, Mr. Bert Spaans au fost ajutate zeci de familii sarace din sat si imprejurimi, de asemenea orfani, vaduve, familii de batrani si diferite biserici locale ce aveau nevoie de sprijin din punct de vedere social. In ziua inmormantarii sale, toti acestia a varsat lacrimi si s-au rugat bunului Dumnezeu pentru sotia si copiii care au ramas in urma lui.        

LA REVEDERE, fr. Nelu Candreanu. Domnul a vrut sa mergi mai repede spre locul pe care Domnul Isus Hristos s-a dus sa-l pregateasca celor ce sunt ai Lui (Ioan 14:1-6). Intr-o buna zi, avem siguranta ca ne vom intalni in gloria cereasca si o vesnicie intreaga ne vom bucura in prezenta Stapanului si Mantuitorului iubit si scump pe care L-am slujit in viata aceasta cu atata daruire, pasiune si credinciosie.

Aici puteti viziona serviciile de priveghi de la Ipotesti si Calafindesti si serviciul de inmormantare de la Ipotesti, ce a avut loc in cadrul bisericii baptiste din localitate.

Echipa de slujire – Fundatia Casa Rora Romania

****************************** 

Ce scurtă e viaţa ce o trăim pe pământ
E adevărul ce bucură şi doare
O dată născuţi mergem toţi spre mormânt
Spre Rai ori spre iad , fiecare.
 
Ce scurtă e viaţa şi e bine să ştim
Trăim pentru o vreme sub soare
Ştim când ne-am născut, nu ştim când murim,
Să fim pregătiţi de plecare.
 
Ce scurtă e viaţa aşa ca un vis
Dar nu e deloc la-ntâmplare
Noi suntem creaţi, cu un scop , cum e scris
Spre-a Domnului sfântă lucrare.
 
Ce scurtă e viaţa ce aici am primit
Şi timpul la toţi cu hotare
Cu zori trecători grăbim spre-asfinţit
O vreme de har şi-ndreptare.
 
Ce scurtă e viaţa ca floarea din câmp
Dimineaţa frumoasă şi verde
Cu trup de ţărână şi suflet prea-scump
În amurg ofilită se pierde.
 
Ce scurtă e vremea dar nu disperăm
Primit-am o veste măreaţă
Crezând în Isus de păcate scăpăm
Şi trecem din moarte la viaţă.
 
Ce scurtă e viaţa , ce facem cu ea?
Trăim oare cum se cuvine?
Învaţă-ne bine a ne număra
Doamne, zilele, ce ne-or mai rămâne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s